اعتراض سفارت ایران به اظهارات مشاور نخست‌وزیر عراق درباره مرز چذابه حمله پهپادی به مقر گروه‌های جدایی‌طلب در شمال عراق مقاومت عراق: تجاوز به ایران مصداق بارز جنگ میان حق و باطل است؛ در کنار حق می‌ایستیم شاه اردن: امنیت اردنی‌ها خط قرمز است رئیس سابق دفتر نتانیاهو: از عواقب حمله دوباره به ایران وحشت دارم + فیلم نیرو‌های مسلح یمن: حمله ما به مکه و مدینه دروغی بزرگ است عضو کمیسیون امنیت ملی: سناریوی جدید آمریکا حملات زمینی از طریق نیرو‌های نیابتی است/ نوع عملیات‌ها در سیستان و بلوچستان با گذشته کاملاً متفاوت است بیانیه ایران و ۱۱ کشور دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد: تأسیسات هسته‌ای تحت هیچ شرایطی نباید هدف قرار گیرند علی جنتی: آمریکایی‌ها کلیات طرح ۷ بندی را پذیرفته‌اند، اما درمورد ترتیب اجرای بند‌های پیشنهادی با ایران اختلاف نظر جدی دارند هشدار سفارتخانه‌های آمریکا به شهروندانش درباره سفر به چهار کشور عربی بازخوانی درخواست محرمانه نتانیاهو از ترامپ برای بقا در قدرت واکنش تند کوشنر به جنجال معاملات محرمانه با کشورهای خلیج فارس جهاد اسلامی: پاسخ به جنایات اسرائیل در میدان ادامه دارد عراقچی: آمریکا پول مالیات‌دهندگان را صرف دفاع از اسرائیل کرده است ادامه عملیات‌روانی رسانه‌های آمریکایی درباره ازسرگیری جنگ اسکات ریتر: آمریکا سپر کافی مقابل بالستیک‌های ایران ندارد

هشدار تند پکن به تایپه: اجازه نخواهیم داد تایوان را به «جهنم» تبدیل کنید؛ تایوان بخشی از چین است

هشدار تند پکن به تایپه: اجازه نخواهیم داد تایوان را به «جهنم» تبدیل کنید؛ تایوان بخشی از چین است سخنگوی دفتر امور تایوان در شورای دولتی چین در واکنش به اظهارات اخیر یکی از کارآفرینان دفاعی آمریکا درباره احتمال اقدام نظامی پکن علیه تایوان در سال‌های آتی، هشدار داد که تایوان بخشی از چین است و پکن هرگز اجازه نخواهد داد حزب حاکم تایوان با نیرو‌های خارجی تبانی کرده و جزیره را به «جهنم» تبدیل کند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۵ - ۳۰ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 22
کد خبر: ۲۹۲۴۶۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ نشریه گلوبال تایمز گزارش داد؛ جو فنگ‌لیان در نشست خبری روز چهارشنبه دفتر امور تایوان در شورای دولتی چین از مقام‌های آمریکایی خواست به سیاست «چین واحد» و سه بیانیه مشترک پکن و واشنگتن پایبند بمانند.

وی با بیان اینکه اظهارات این مقام اقتصادی آمریکایی نشان می‌دهد که واشنگتن از تایوان به‌عنوان مهره‌ای در بازی خود استفاده می‌کند، هشدار داد «اگر این نیرو‌ها بدون مهار ادامه دهند، تنها نتیجه آن سوق دادن تایوان به لبه جنگ و تبدیل مردم تایوان به گوشت دم توپ خواهد بود.»

این اظهارات در حالی مطرح شد که یک رسانه تایوانی در یک گزارش به‌نقل از پالمر لاکی بنیانگذار یکی از شرکت‌های نوپای دفاعی آمریکا مدعی شده بود «چین ممکن است در سال ۲۰۲۷ به تایوان حمله کند» و باید این جزیره را به «خارپشت» تبدیل کرد.

در همین راستا وزارت دفاع تایوان امروز در یک بیانیه‌ای اعلام کرد که قصد دارد همکاری‌های نظامی را با آمریکا گسترش دهد.

این بیانیه با بیان اینکه آمریکا یک شریک راهبردی ما محسوب می‌شود، افزود: «نیرو‌های مسلح ما به تقویت کانال‌های ارتباطی تایوان و آمریکا و پیشبرد همکاری‌های استراتژیک چندجانبه و چندسطحی در زمینه دفاع و امنیت ادامه می‌دهند.»

این بیانیه درحالی منتشر شده است که سخنگوی دفتر امور تایوان در شورای دولتی چین پیشتر تاکید داشت که مقام‌های تایوانی بدون اصول و در نهایت سازش و تسلیم، با تملق و چاپلوسی نسبت به آمریکا رفتار می‌کنند، اقدامی که صنایع و مردم تایوان را به شدت آسیب‌پذیر کرده است.

وی افزوده بود که تایوان با تسلیم در برابر فشار‌های اقتصادی آمریکا، به یک «دستگاه خودپرداز» برای واشنگتن تبدیل شده است.

این اظهارات درحالی مطرح می‌شود که براساس نظرسنجی‌های نشریه‌های چینی از جمله گلوبال تایمز، میزان نارضایتی از لای چینگ‌ته رئیس‌جزیره تایوان افزایش یافته و برخی شهروندان در مورد اهداف واقعی این سخنرانی‌ها و برنامه‌ها تردید دارند.

چین، تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند و از زمان روی کار آمدن لای چینگ-ته تاکنون سه دور بزرگ از رزمایش‌های جنگی را برگزار کرده است.

علاوه بر این نیز وزارت دفاع چین و دفتر امور تایوان «لای چینگ ته» را «ایجادکننده بحران تنگه تایوان» دانستند و سیاست‌های مقام‌های تایوانی را موجب افزایش تنش و بی‌ثباتی در منطقه می‌خوانند. / ایرنا

کلمات کلیدی: تایپه چین
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار